El productor cambrilenc Eduard Vallès guanyador del premi Gaudí 2024

En una emocionant vetllada celebrada al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), la setzena edició dels Premis Gaudí va reunir 1.400 assistents ansiosos per conèixer els guardonats. Entre ells, el talentós productor cambrilenc Eduard Vallès que va rebre el prestigiós premi a la Millor Direcció de Producció per la seva destacada tasca a la pel·lícula “Saben Aquell”.

Competint amb altres talentosos professionals, com Eva Taboada per “Un amor”, Elisa Sirvent i Patricio Pereira per “La Contadora de pel·lícules”, i Andrés Mellinas per “Creatura”, Vallès va demostrar una vegada més la seva habilitat per dur a terme produccions cinematogràfiques de alta qualitat.

“Saben Aquell”, dirigida per David Trueba, narra els primers anys de la carrera de l’icònic humorista Eugenio Jofra. A la trama, un jove joier, interpretat per Trueba, es troba amb Chonchita en un autobús, desencadenant un fletxat instantani i iniciant la història d’amor de les seves vides.

Aquest no és el primer reconeixement que Vallès ha rebut als Premis Gaudí. L’any 2013, es va emportar a casa el premi a la Millor Direcció de Producció per “The Pelayos”, i el 2019 va ser novament honrat per la seva destacada tasca a “El fotògraf de Mauthausen”. Eduard Vallès continua deixant una empremta significativa a la indústria cinematogràfica, consolidant-se com un referent en la direcció de producció.

Foto crèdit @Academiadecinecat

L’Acadèmia del Cinema Català ha celebrat els setze anys de vida dels Premis Gaudí amb una gala que ha volgut ser un homenatge a l’espectador, protagonista d’una festa emocionant i reivindicativa, i plena d’humor feminista. Presentada per Ana Polo i Maria Rovira (creadores del podcast Oye Polo), amb la participació de Yolanda Sey, ha comptat amb les actuacions musicals de Guillem Gisbert, Julieta, Sharonne i dels actors de la sèrie Jo mai mai.