La història de Cós Blanc

Des dels seus humils inicis fins a l’actualitat, Cós Blanc ha experimentat una evolució constant, mantenint la seva essència i, al mateix temps, adaptant-se als canvis i innovacions. Aquesta història continua escrivint-se cada any amb cada nou capítol d’aquesta celebració única que uneix generacions i destaca la rica herència cultural de Salou.

L’any 1981, la comissió de festes del poble va establir el format actual de les festes, introduint una rua com a punt central de les celebracions. En aquella època, Salou era part de Vilaseca, i les festes majors se celebraven a gener en honor a Sant Antoni Abad, el patró de Vilaseca.

Després de la segregació de Salou de Vilaseca el 1989, per preservar la tradició, la festa major va continuar celebrant-se a finals de gener.

Inicialment, durant la rua, es llançaven petits retalls de paper de diari. En l’actualitat, es llancen diverses tones de confeti durant l’anomenat Cós Blanc.

És al 1995 que l’Ajuntament decideix assumir l’organització de les festes, convertint aquesta celebració en un esdeveniment finançat que creix any rere any tant en festivitats com en nombre de participants.

Actualment, el Cós Blanc és sens dubte l’emblema de les festes de Salou i un referent festiu per altres ciutats veïnes. Hi participen al voltant de 30 penyes amb les seves carrosses i comparses, aglutinant més de 2000 integrants.

Aquest dissabte, 3 de febrer, a partir de les 19 hores, Salou viurà el moment culminant de la seva Festa Major d’Hivern amb la celebració del Cós Blanc, un esdeveniment que torna amb renovades expectatives i novetats significatives. Enguany, l’espectacle del confeti es trasllada al passeig Jaume I, convertint-se en el cor de les festivitats, i modifica el seu recorregut habitual, incorporant les carreres Illes Balears, Major i Girona, que viuran una pluja de confeti biodegradable, reciclat i reciclable. Durant unes 3 hores aproximadament, els canons estratègicament col·locats al llarg del recorregut de la rua dispararan unes 25 tones de confeti, acompanyades per més de 175.000 watts de llum i so proporcionats pel comitè de festes. En resum, una gran exhibició de llum i so, amb el confeti com a protagonista, que captivarà a tots els assistents.

El Cós Blanc congrega cada any més de 30.000 persones de Salou i els seus voltants amb un únic objectiu: viure la gran festa del confeti de Salou, un espectacle impressionant amb una pluja intensa de confeti que omple els carrers.